Home > Artikkelit > Birds and animals > Valokuvausretki Kongsfjordiin teki minuun pysyvän vaikutuksen

Valokuvausretki Kongsfjordiin teki minuun pysyvän vaikutuksen

Jylhä merimaisema, niemennokka täynnä sotahistoriallisia muistoja, runsaasti merilintuja ja hauskoja hylkeitä sekä idyllinen kalastajakylämiljöö – siinä puitteet Kongsfjordin valokuvausretkelleni. Olin lukenut Kongsfjordista netin keskustelupalstojen kautta ja mielenkiinto heräsi. Eikä suotta.


”Ensimäistä kertaa elämässäni pääsin kuvaamaan hylkeitä näinkin läheltä ja kamera tosiaan kävi. Nämä veikeät eläimet seurasivat venettä rohkeasti”, Jouni Männistö kuvailee hyljesafariaan.

Ivalosta Kongsfjordiin oli oikeastaan lyhyt matka, 4 tuntia ajoa kohti pohjoista. Utsjoella jaloittelimme ja kuvasimme historiallista Kirkkotupin aluetta sekä ostimme kylän kaupasta ”viimeiset” Suomen puoliset eväät ennen valtakunnan rajan ylitystä. Norjassa maisemat vaihtuvat heti jylhiksi vuonomaisemiksi. Kongsfjord on pieni ja viehättävä kalastajakylä Tanan ja Båtsjordin puolessa välissä. Kylästä löytyy mielenkiintoinen pieni kylämuseo, kalastussatama vanhoine kalatehdasrakennuksineen sekä viehättävä majatalo. Majoituimme tässä majatalossa, olipa hyvät unet. Seuraavana päivänä meillä oli mahdollisuus osallistua hyljesafarille merelle ja kyllä kamera sai ”laulaa”; merimetsoja, merikotkia, pikkukajavia ja hylkeitä oli todella runsaasti. Ensimäistä kertaa elämässäni pääsin kuvaamaan hylkeitä näinkin läheltä ja kamera tosiaan kävi. Nämä veikeät eläimet seurasivat venettä rohkeasti.

Yhden päivän vietimme kävellen Kongsfjordin vieressä olevalla niemellä valokuvaten jylhiä maisemia ja saksalaisten jättämiä sotamuistoja 75 vuoden takaa. Kolmantena päivänä ajoimme Båtsfjordin kylään, joka eli loistokauttaan kalatehtaiden kanssa. Nyt kyläkuva oli hiljainen, mutta suomalaisille kaikki on niin mielenkiintoista. Tulomatkalla poikkesimme myös toisessa kalatehdaskylässä eli Berlevågissa katsomassa satamaelämää. Ajaessamme tunturiylängöllä, keskellä kesää, tuli mieleen millaista autolla kolonna-ajo voisi olla siellä talvella lumipyryssä!

Olisimme olleet tällä valokuvausmatkalla kauemminkin, sillä Jäämeren rannalla riittää kuvattavaa, mutta tämä matka oli suunniteltu neljän päivän mittaiseksi. Tämän jälkeen olen palannut Kongsfjordiin uudelleen.

Arctic Camera järjestää valokuvausmatkoja Kongsfjordiin. Ota yhteys:

arcticcameraivalo@gmail.com

You may also like...

(1) Comment

  1. tmimarjamannisto

    Testaa

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: