Home > Artikkelit > Yleinen > Varaudu muuttuvaan säähän

Varaudu muuttuvaan säähän

Arctic Camera Ivalo Lapland

Mikään ei ole tylsempää kuin värjötellä kylmissään, märkänä, sääskien syötävänä tai pilkkopimeässä ilman lamppua! Kun tekee tarpeeksi monta retkeä, alkavat varusteetkin olla oikeanlaiset ja kuhunkin retkeen sopivia. Lyhyillä päiväretkillä turhaa tavaraa ei kannata kuljettaa mukanaan, mutta kaikki oleellinen on kuitenkin oltava repussa – varsinkin kun kameravarustuskin jo painaa harteita.

Voin sanoa, että kokemus on paras opettaja, mutta muistilistastakin on apua. Kun lähden kuvausmatkalle Norjaan Jäämeren rantaan, saatan joutua hyvin usein sateisen tuulen ruoskimaksi, minulla on varusteina ihan eri jutut kuin Inarin suojaisissa mäntymetsissä.

Matkailijan turvallisuusohjeisto

Tämä ohjeisto soveltuu minun mielestä parhaiten taajamien matkailijoille, mutta toivon mukaan jotain jää mieleen. Erämaassa turvallisuusnäkökulmat näyttelevät merkittävää osaa ja sen mukaan on käyttäydyttävä.

You may also like...

%d bloggaajaa tykkää tästä: