Home > Artikkelit > Birds and animals > Mieleenjäävin lintukuvausretki

Mieleenjäävin lintukuvausretki

Minulle ehdottomasti mieleenjäävin ja unohtumattomin lintukuvausretki oli toukokuinen metson soitimella vietetty yö, kun ukkometsot taistelivat ja valtava metsojen siivistä lähtevä jytinä kuului öisessä, mutta jo riittävän valoisassa mäntymetsässä. Se on upein kuvaushetkeni.

Paljon luonnossa kulkevana näin jo kuukautta aiemmin minne nämä mäntymetsien linnut asettuvat soitimelle. Lopulta SE yö koitti viileässä ja kirpeässä toukokuun alun pakkasessa. Kuvausteltan, naamioverkon sekä makuupussin olin vienyt jo paria päivää aikaisemmin paikalle, jossa olin havainnut tuoreita urosmetsojen ja koppeloiden soidinmenoihin viittaavia jälkiä lumessa. Sitten vain kameravarustus, eväät ja paljon vaatetta mukaan ja suksille. Telttaan oli asetuttava jo alkuillasta tunteja ennen H-hetkeä eikä turhaa meteliä saanut pitää, mikäli aikoi saada kunnollisia valokuvia. Ulos teltasta ei ollut asiaa ennen aamua. Muuten soidin olisi häiriintynyt ja muuttanut paikkaa.

Ehdin jo torkahtaa makuupussissa, kun havahduin myöhään illalla linnun siivistä kuuluvaan lehahdukseen. Katsoin kuvausaukosta ulos ja siinä se oli…uljas ukkometso vain 10 metrin päässä minusta pyrstö levällään ja kaula kohti taivasta. Tästä alkoi luonnon näytelmä, jota en unohda koskaan. Sitä on vaikea selittää, se täytyy jokaisen itse kokea.

”Yö metsonsoitimella, kun ukkometsot taistelivat ja kuului valtava jytinä hämärässä metsässä, oli upein kuvaushetkeni.” -Jouni

Arctic Camera järjestää ainutlaatuisia metson soitimen kuvauksia. Paikkoja on vain rajallinen määrä. Ota yhteyttä, niin sovitaan järjestelyt.

You may also like...

Vastaa