Home > Tmi Arctic Cameran erityismatkaehdot

Toiminimi Arctic Camera on vastuullinen matkanjärjestäjä, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkapalveluyhdistelmien tarjoajien vakuusrekisteriin (Rekisteröintitunnus 456/19/Mj). Järjestämme räätälöityjä lintu- ja luontokuvausmatkoja, linturetkiä sekä maisema- ja luontokuvausworkshoppeja pienille ryhmille ja yksilöille Pohjoismaihin. Matkustajan on syytä tutustua huolella matkaehtoihin kokonaisuudessaan.Maksettuaan ennakkomaksun matkustaja hyväksyy ehdot ja sitoutuu noudattamaan niitä.

Matkan erityisluonteen vuoksi sovellamme Yleisten matkapakettiehtojen lisäksi erityisehtoja, jotka on kerrottu alla. Matkan erityisluonne syntyy siitä, että matka on tietylle asiakasryhmälle räätälöity erikoismatka ja matkakohteessa olevat matkanjärjestäjästä riippumattomat seikat, kuten luonnonolosuhteet saattavat vaikuttaa matkaohjelman sisältöön ja aikatauluihin. Tällaisia ovat esimerkiksi liian kova tuuli estäen ennalta suunnitellut veneretket tai lumimyrskyn tukkiessa tiestöt pääsy autolla kohteeseen tai kohteesta pois saattaa viivästyä. 

1 Matkan varaaminen ja maksaminen

 Asiakas voi tehdä varauksen sähköpostitse tai puhelimitse, jonka jälkeen Arctic Camera lähettää sähköpostilla tai postitse laskun ennakkomaksun maksamiseksi pankkisiirrolla. Ennakkomaksu on 20 % matkan kokonaishinnasta. Ennakkomaksulla asiakas varmistaa paikan matkalle. Kun ennakkomaksu on maksettu, varaus vahvistetaan sähköpostitse Arctic Cameran toimesta. Tällöin asiakkaan ja Arctic Cameran välille syntyy sopimus.  

Matkan loppuerä maksetaan viimeistään 30 vrk ennen matkan alkua. Arctic Camera lähettää asiakkaalle loppuerästä laskun sähköpostilla hyvissä ajoin ennen laskun eräpäivää. Mikäli loppuerän maksusuoritus laiminlyödään, Arctic Cameralla on oikeus purkaa varaus ja pitää jo maksettu ennakkomaksu.  Jos matka varataan alle 30 vrk ennen matkan alkua, asiakkaan on maksettava matkan kokonaishinta varausta tehdessä.

Asiakas, joka varaa matkan ryhmän puolesta, on yhdyshenkilö. Yhdyshenkilöllä on oikeus sopia matkanjärjestelyistä Arctic Cameran kanssa ryhmään kuuluvia asiakkaita sitovasti. Yhdyshenkilö vastaa siitä, että ryhmään kuuluvat asiakkaat saavat tiedon matkaehdoista ja muista sovituista asioista.

Päiväretket, jotka eivät sisällä majoitusta, voi asiakas maksaa kokonaisuudessaan retken aikana pankki-/luottokortilla tai käteisellä.

2. Matkan toteutuminen

Matkat toteutuvat vain, jos matkalle on vähintään 4 varausta. Arctic Cameralla on oikeus peruuttaa matka, jos matkalle ei ole ilmoittautunut vähintään 4 osallistujaa. Matkan peruuttamisesta ilmoitetaan viimeistään 30 vrk ennen perutun matkan alkua. Mahdolliset asiakkaan jo maksamat maksut palautetaan asiakkaalle. Arctic Camera ei ota vastuuta asiakkaan lento- tai muiden matkalippujen peruuntumismaksuista, jos asiakas on varannut lennot tai muut matkaliput Ivaloon ennen Arctic Cameran matkan vahvistamista. Tästä johtuen suosittelemme asiakkaillemme ostamaan lentoliput vasta kun matkan toteutuminen on vahvistettu asiakkaalle. 

3. Peruutusehdot

Arctic Cameran matkojen erityisluonteen vuoksi sovellamme yleisten matkapakettiehtojen (YME) 4.1. – kohdasta poikkeavia peruutusehtoja. Näitä peruutusehtoja noudatetaan peruutuksen syystä riippumatta.

3.1. Matkan peruutus on voimassa vain, jos se toimitetaan Arctic Cameralle kirjallisena esim. sähköpostilla.

3.2. Ennakkomaksuja ei palauteta

3.3. Mikäli asiakas peruuttaa matkan alle 30 vrk ennen varatun matkan alkua, matkasta peritään kokonaishinta. 

3.4. Peruutuksen sijaan asiakas voi siirtää varauksen koskemaan toista henkilöä.

4. Majoitus

Mikäli asiakas on varannut majoituksen kahden hengen huoneessa, emmekä löydä huoneen toiselle paikalle toista asiakasta, asiakkaalle ilmoitetaan yhden hengen huoneen lisähinta. Tällöin asiakkaalle annetaan mahdollisuus päättää, haluaako hän peruuttaa matkan  tai maksaa lisähinnan. Jos asiakas päättää peruuttaa matkan tässä vaiheessa, kaikki asiakkaan jo maksamat maksut palautetaan asiakkaalle.

5. Matkan muuttaminen

Arctic Cameran matkaohjelmat ovat tarkoitettu vain yleiseksi ohjeeksi ja pidätämme oikeuden muuttaa matkaohjelmia milloin tahansa logistisista tai muista syistä. Pidätämme oikeuden matkaohjelmaan tuleviin aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin, esimerkiksi majoitus- tai matkaopasmuutoksiin. Kaikki tehtävät muutokset päättää Arctic Cameran omistaja Jouni Männistö ja/tai matkaopas, joka usein on parhaassa tilanteessa arvioimaan tilanteen vaatimat muutokset. Kaikki tehtävät muutokset ovat vastaavan tasoisia kuin matkaohjelmassa on kuvattu, eivätkä velvoita hinnanalennukseen tai korvaukseen, eivätkä oikeuta matkan peruuttamiseen ilman peruutusmaksuja. Arctic Cameran peruutusehdot ovat voimassa normaalisti, jos asiakas päättää peruuttaa matkan tällaisten muutosten takia.

6. Hinnan muutokset

Pidätämme oikeuden meistä riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen, jos esim. polttoaine- tai verokustannusten tai mahdollisten valuuttakurssimuutosten johdosta kustannukset nousevat tai laskevat yli 5 %.  Arctic Camera ei peri jälkimaksuja alle 30 vrk ennen matkan alkua. 

7. Vahinkovastuu

Asiakkaan täytyy olla terve ja peruskuntoinen osallistuakseen matkoillemme. Matkamme eivät sovellu liikuntarajoitteisille, ellemme siitä erikseen mainitse matkakuvauksen yhteydessä. Asiakkaat liikkuvat maastossa omalla vastuullaan. 

Matkahintamme eivät sisällä lentomatkoja, henkilökohtaisia vakuutuksia tai muita puhtaasti henkilökohtaisia asioita. 

Arctic Camera ei ole korvausvelvollinen henkilökohtaisten tavaroiden katoamisesta ja vahingoista tai henkilökohtaisista sairauksista, onnettomuuksista tai vahingoittumisista. 

Arctic Camera ei vastaa asiakkaalle aiheutuneesta pettymyksestä, henkisestä tai psyykkisestä ahdingosta tai muusta epämukavuudesta.

Arctic Camera ei ole korvausvelvollinen, jos matkakohteeseen saapuminen tai matkalta paluu myöhästyy poikkeuksellisten luonnonolosuhteiden hidastaessa matkaa. Tällaisia tilanteita voi tulla esimerkiksi lumimyrskyn sulkiessa tiet matkakohteen ja matkan lähtö/saapumispaikan välillä. Arctic Camera ei ole korvausvelvollinen välillisesti esimerkiksi liikeasioille aiheutuvista vahingoista, jos esimerkiksi matkalta paluu myöhästyy.  Arctic Camera ei myöskään ole korvausvelvollinen vahingoista, joiden syntyminen ei ole syytämme tai joiden syntymiseen emme voi vaikuttaa mitenkään. Arctic Cameran matkat eivät sisällä peruutusturvamaksua. Suosittelemme asiakkaitamme ottamaan matkavakuutuksen, johon sisältyy tarpeellinen peruutusturva. Vakuutuksen laajuus on syytä tarkistaa ennen matkaa. 

Arctic Camera ottaa vastuun, jos matkaohjelmassa kuvatut palvelut eivät ole kohtuullista tasoa. Arctic Camera ottaa vastuun myös Arctic Cameran aiheuttamista vahingoista, mutta ei vahingoista, jotka johtuvat henkilöistä, joihin meillä ei ole valtaa. Asiakkaan on ilmoitettava matkaoppaalle tai Arctic Cameran sähköpostiin virheestä, joka voidaan korjata jo matkan aikana, välittömästi kun virhe on havaittu. Tämä sisältää mm. palveluiden tason. Mikäli asiakas ei ilmoita virheestä tällöin, asiakas ei ole myöhemmin oikeutettu vetoamaan Arctic Cameran suorituksessa olleeseen virheeseen. Muissa tapauksissa valitukset tulee lähettää Arctic Cameralle kirjallisena viimeistään 30 vrk matkan loputtua. Valitukset käsitellään tapauskohtaisesti.

Arctic Camera ei ole vastuussa välillisistä tai odottamattomista vahingoista eikä ylitsepääsemättömien tai odottamattomien asioiden aiheuttamista vahingoista, joita se ei olisi pystynyt estämään. 

Mahdolliset riita-asiat tullaan käsittelemään Suomen lakien mukaisesti Lapin käräjäoikeudessa.

8. Matkan valokuvaaminen

Arctic Cameran oppailla on matkoilla oikeus ottaa valokuvia asiakkaista ja matkatilanteista mainostarkoituksiin. Asiakkaiden, jotka eivät halua kuviaan käytettävän, on ilmoitettava siitä Arctic Cameralle sähköpostilla ennen matkan alkua.

9. Asiakastietojen käsittely

Asiakkaat ovat tietosuojalain turvaamia, joten Arctic Camera ei luovuta asiakastietoja eteenpäin kolmannelle osapuolelle. Jos asiakas ei halua tietojaan säilytettävän, asiakkaan tulee ilmoittaa siitä Arctic Cameralle sähköpostilla. Ks. tietosuojarekisteriote.

Erityismatkaehdot on päivitetty 5.6.2019/Jouni Männistö

Matkailijan turvallisuusohjeisto

Lue matkailijan turvallisuusohjeisto myös englanniksi, kiinaksi ja saksaksi.

%d bloggaajaa tykkää tästä: