Home > Trips> Pohjois-Suomi > Hietajärvi, lomatalo Näätämössä

Hietajärvi, lomatalo Näätämössä - 3 Days

Näätämö on tunnettu kalavesistään, Näätämöjoen lohistaan, Vätsärin erämaan harjuksista ja rauduistaan, Norjan rajan läheisyydestä sekä erämaa-alueistaan. Näätämössä, Inarin kunnan koilliskulmassa, ”kivenheiton päässä” Norjan rajasta sijaitsee Hietajärven lomakoti ”holiday home” rauhaa rakastaville lomailijoille. Hietajärven lomatalo sopii omatoimisille kalastajille ja luontoretkeilijöille, sillä kylän palvelut ovat muutamien kilometrien päässä.

Keväällä ja kesällä loma kuluu kalastellen, retkeillen ja vaikka piipahtaen Norjassa Jäämeren rannalla tai Kirkkoniemessä. Hietajärven lomatalo on Hietajärven rannalla, mutta ympärillä on paljon muitakin vesistöjä, kuten Nuorttijärvi ja Jääjärvi.

Kohteen varustus

Vuonna 1982 valmistunut kohtuukuntoinen omakotitalo (120 m2). Talon sisustustyyli on mummolamainen, sillä mummo siellä on asunut viime vuosikymmenet pappansa kanssa. Kohde soveltuu omatoimiselle matkaajalle, joka etsii rauhaa ja puhdasta luontoa.

Talosta löytyy olohuone, keittiö, 3 makuuhuonetta, eteinen, wc ja sauna.

Olohuone: Näkymä järvelle ja pohjoiseen, avotakka, tv, sohvaryhmä, radio/cd-soitin

Mh 2 hlölle; Näkymä järvelle, parisänky 160 cm kahdelle henkilölle, yöpöydät, kirjoituspöytä

Mh 1 hlölle: Näkymä järvelle, vuode kahdelle henkilölle, kirjoituspöytä

Mh 2 hlölle; Näkymä pihalle, vuode 120 cm 1-2 henkilölle ja levitettävä puusänky 1 aikuiselle tai 2 pienelle lapselle.

Keittiö: Pöytäryhmä 6 hlölle, astianpesukone, sähköuuni, mikroaaltouuni, kahvinkeitin, vesikeitin, kaikki perusastiat, pölyimuri, jääkaappi ja pakastearkku. Puuliesi ei asiakkaiden käytössä.

Saunaosasto; Pukuhuone, pesuhuone (1 suihku, pyykkikone), löylyhuone (puulämmitteinen kiuas). Sis. pesuaineet ja polttopuut.

Pihalla: Autolla pääsee pihaan, autolämmitysmahdollisuus talvella, aita talon ympärillä, potkuri, uintimahdollisuus, soutuvene+2 pelastusliivit aikuisille. 1-hengen pihamaja (ei ole lämmitystä) esimerkiksi kesäiseen yöpymiseen tai leikkimökiksi.

Muuta: Varasto/autotalli ei ole asiakkaiden käytössä.

ETÄISYYDET

Näätämön kylä (kauppoja, ohjelmapalveluja, ravintola, hotelli/hostelli, tankkauspaikka, veikkaus, kahvila) 3,5 km, järvi 0 km, päätie 500 m (talo sivutien varrella), Norjan raja 5 km, Jäämeri (vuono) 15 km, kalastuskohteet 1 km (viereisessä Hietajärvessä lähinnä ahventa, Jääjärvessä harjusta, Nuorttijärvessä harjusta ja siikaa), moottorikelkkaura 1 km Jääjärvellä, lähin naapuri 200 m, lentokenttä 60 km/Norjan Kirkkoniemessä ja 200 km/Ivalossa, bussipysäkki 500 m (bussiyhteys vain arkisin). Kalastusluvat: eraluvat.fi

Kohteen vastuullinen matkanjärjestäjä on Arctic Camera tmi/ Jouni Männistö

Overview

KOHTEEN VARUSTUS

Omakotitalo 120 m2, valmistunut 1982, kohtuukunnossa. Talossa olohuone, keittiö, 3 makuuhuonetta, eteinen, 1 wc ja sauna. Soveltuu omatoimiselle matkaajalle, joka etsii ympärilleen rauhaa ja luontoa.

Olohuone: Näkymä järvelle, takka, tv, sohvaryhmä, radio/cd-soitin

Mh 2 hlölle; Näkymä järvelle, parisänky 160 cm, yöpöydät, kirjoituspöytä

Mh 1 hlölle: Näkymä järvelle, vuode, kirjoituspöytä

Mh 2-3 hlölle; Näkymä pihalle, vuode 120 cm ja levitettävä puusänky

Keittiö: Pöytäryhmä 6 hlölle, astianpesukone, sähköuuni, mikroaaltouuni, kahvinkeitin, vesikeitin, kaikki perusastiat, pölyimuri, jääkaappi ja pakastearkku. Puuliesi ei käytössä.

Saunaosasto; Pukuhuone, pesuhuone (1 suihku, pyykkikone), löylyhuone (puulämmitteinen kiuas). Sis. pesuaineet ja polttopuut. Pihalla: Autolla pääsee pihaan, autolämmitysmahdollisuus talvella, aita talon ympärillä, potkuri, uintimahdollisuus, soutuvene+2 pelastusliivit aikuisille. Pihamaja, vaikka kesäiseen yöpymiseen. Varasto/autotalli ei ole asiakkaiden käytössä,

ETÄISYYDET Näätämö (kauppoja, ohjelmapalveluja, ravintola, hotelli/hostelli, tankkauspaikka, veikkaus, kahvila) 3,5 km, järvi 0 km, päätie 500 m (talo sivutien varrella), Norjan raja 5 km, Jäämeri (vuono) 10 km, kalastuskohteet 1 km, moottorikelkkaura 1 km Jääjärvellä, lähin naapuri 200 m, lentokenttä 60 km/Kirkkoniemessä ja 200 km/Ivalossa, bussipysäkki 500 m (bussiyhteys vain arkisin). Kalastusluvat: eraluvat.fi

Vastuullinen majoittaja ja matkanjärjestäjä on Arctic Camera tmi/ Jouni Männistö.

Day 1

Hinta sisältää (v. 2020)

 • HINTA v. 2020: 200 €/2 yötä tai 600€ /vko/1-5 henkilöä 
 • Hinta sisältää majoituksen 1-5 hlölle ja liinavaatteet (pussilakana, lakana, tyynyliina ja pyyheliina). Sängyt eivät ole petattu valmiiksi. Asiakkaat tiskaavat, siivoavat ja laittavat likaiset liinavaatteet pesukoriin lähtiessään. Majoitusvrk alkaa klo 15 ja päättyy klo 12.

Hinta ei sisällä (v. 2020)

 • * Loppusiivousta
 • * Wifi-yhteyttä
 • LISÄMAKSUSTA
 • * kalastusretkiä kylän ohjelmapalveluyrityksiltä
 • * kuljetuksia kalastuspaikoille kylän ohjelmapalveluyrityksiltä
 • * autokuljetukset (esim. taksipalvelua on Sevettijärvellä)
 • * siivouspalvelut
 • * ravintolapalveluja (illallisvaraukset)
Mistä saa hankittua kalastusluvat?

Vastaus: Pilkkikalastukseen ei tarvitse kalastuslupaa. Kesäiseen virvelöintiin tarvitset kalastuskortin ja vesikohtaisen luvan. Luvat voit hankkia netistä http://www.eraluvat.fi etukäteen. Ulkopaikkakuntalaiset eivät voi verkottaa.

Onko Norjassa, merellä mahdollisuus kalastaa ja mistä sinne saa kalastusluvat?

Vastaus: Näätämöstä merelle Kirkkoniemeen päin on vain noin 15 km matka. Merellä voit kalastaa vieheellä ilman kalastuslupaa. Neidenistä Kirkkoniemen suuntaan, vuonoon laskee Munkelva (Munkkijoki), jonne tarvitset kalastusluvat.

You can send your enquiry via the form below.

Hietajärvi, lomatalo Näätämössä
Price From
200 200 Per Group
Add Travelers
Group per 2 nights
200 Per Group per 2 nights
Need Help With Booking? Send Us A Message

Trip Facts

 • 1
 • 5
 • 15:00
 • 12:00
 • 1.1.-31.12.
 • suomi ja englanti