Home > Trips> Norja > Hornöya > Peruttu Covid-19 rajoitusten vuoksi! Lunnit lumella, lintukuvausmatka Varangin niemimaalle 27. – 31.3.2021

Peruttu Covid-19 rajoitusten vuoksi! Lunnit lumella, lintukuvausmatka Varangin niemimaalle 27. – 31.3.2021 - 5 Days

MATKA LOPPUUNMYYTY!

Arctic Camera järjestää monipuolisen lintukuvausmatkan Pohjois-Norjaan Varangin niemimaan arktiseen talveen Jouni Männistön johdolla.

Kuvaamme arktisen alueen merilintuja, kuten kyhmyhaahkoja ja allihaahkoja, kuvauslautalta Båtsfjordin satamassa, käymme tutustumassa pikkukajavayhdyskuntaan Eckeröyn lintukalliolla ja matkan kruunaa kahtena päivänä tehtävä kuvausmatka Hornøyan kuuluisalle lintusaarelle.

Båtsfjordin kaupunki on yksi tärkeimmistä kalasatamista Finnmarkin alueella, ja se on jo pitkään ollut tunnettu Euroopassa paikkana, jossa voi ottaa parhaat valokuvat satamassa allien ja haahkojen lisäksi talvehtivista kyhmyhaahkoista ja allihaahkoista.

Pohjois-Norjassa Vardøn kaupungin edustalla sijaitseva Hornøyan lintusaari on yksi kuuluisimmista lintusaarista Norjassa http://www.hornoya.com. Saari on tunnettu runsaasta pikkukajava-, lunni-, karimetso- ja etelänkiislayhdyskunnista, joita saarella pesii tuhansia ja taas tuhansia pareja. Myös merikotka on tavanomainen näky Hornøyalla.

Maaliskuun loppu on erinomaista aikaa kuvata lunneja jopa muutaman metrin päästä. Nämä pelottomat ja veikeät linnut kansoittavat maaliskuun lopulla Hornöyan lintusaaren muiden lintulajien ohella. Koska pesintä ei ole vielä alkanut, lunnit ovat helposti kuvattavissa ilman supertele objektiivejakin. Normaalisti saari on maaliskuun lopulla vielä luminen, joten lunnien kuvaaminen lumella on mahdollista. Maaliskuun lopulla yöt ovat vielä riittävän pimeitä, joten sään suosiessa lintukuvausmatka on mahdollista kruunata upeilla revontulikuvilla.

Retken lähtö- ja paluupaikkakunta on Ivalo. Ryhmäkoko on 4 – 6 henkilöä. Oppaana Jouni Männistö/Arctic Camera.  Majoitus on hotelleissa sekä Båtsfjordissa että Vardøssa. Kaikille osanottajille on varattu yhden hengen huoneet. Opastuskielinä ovat englanti ja suomi. Retki toteutetaan 27. – 31.3.2021. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Ajankohta: 27. – 31.3.2021
Retken kesto: 5 päivää/4 yötä
Rhmän koko: 4 – 6 henkilöä
Matkan hinta: 1790 euroa/hlö 1 hh:ssa puolihoidolla
Lähtö ja paluu: Ivalo

Valokuvauskalusto:

Maisema-, revontuli- ja lintukuvaukseen sopiva valokuvauskalusto. Hornøyalla linnut oleskelevat lähimmillään ihan kävelypolun vieressä, joten ilman supertelejäkin pärjää hyvin.Annan mielelläni lisätietoa matkan sisällöstä ja aikataulusta.

VARAUKSET:

Arctic Camera tmi Jouni Männistö
arcticcameraivalo@gmail.com
Gsm ja Whatsapp +358 407778572
http://www.arcticcamera.f

Varangin niemimaa

Varangin niemimaa sijaitsee Norjan pohjoisimmassa osassa Barentsinmeren rannalla. Se on kesytön, kaunis mutta samalla karu. Varangin niemimaan surrealistinen maisema vetoaa kaikkiin aisteihin. Se on suurimmaksi osaksi saanut muotonsa ennen viimeistä jääkautta. Noin 440 miljoonaa vuotta vanhat sedimenttikivet muodostavat kerrossarjoja, jotka ovat monin paikoin jyrkästi pystyyn kääntyneitä. Ei voi olla pohtimatta, millainen myllerrys maankuoressa on käynyt, kun kalliot ovat saaneet lopullisen muotonsa.

Varangin vuonon rannat ovat vanhaa Ruijan suomalaista kulttuurimaisemaa, jota koristavat mm. lukuisat turskankuivaustelineet eli jällit.

Pohjois-Norjan noitavainot olivat Euroopan hirveimmät. Ne riehuivat Norjan Finnmarkissa 1600-luvulla. Noitina poltettujen naisten ja miesten muistoksi palaa ikuinen tuli Vardøssä samalla paikalla, jossa noitaroviot paloivat. Paikalle on pystytetty noitavainoista kertova monumentti.

Varangin niemimaa on yksi maagisimmista paikoista revontulien kuvaamiseen. Revontulia on mahdotonta ennustaa tarkasti, mutta selkeinä öinä revontulia on mahdollisuus nähdä näillä korkeuksilla jopa ennusteiden ollessa matalia

Sää saattaa Varangin niemimaalla vaihtua hyvin nopeasti ja tuuli voi joskus olla kovaa. Keskilämpötila helmikuussa on noin 5-10 pakkasasteen välillä, joten kannattaa varustautua lämpimillä vaatteilla.

 

Aikataulu

Day 1
Päivä 1

Day 2
Päivä 2

Day 3
Päivä 3

Day 4
Päivä 4

Ohjelmaa päivitetään.

Day 5
Päivä 5

Hinta sisältää

Pakettihinta 1790 euroa/hlö 1 hh:ssa puolihoidolla sisältää:

 • - menopaluukuljetus Ivalon lentokentältä 8-hengen minibussilla Båtsfjordiin ja Vardøseen sekä kuljetukset kuvausretkien aikana
 • - majoitukset yhden hengen huoneissa puolihoidolla (aamiainen ja päivällinen), tee ja kahvi retkien aikana
 • - oppaan palvelut, Jouni Männistö toimii oppaana
 • - 1 päivänä kuvaukset kuvauslautalta Båtsfjordin satamassa sekä 2 päivänä retket Hornøyan lintusaarelle (sis. venekuljetuksen),
 • - Arctic Cameran vastuuvakuutuksen,
 • - arvonlisäveron

Hinta ei sisällä:

 • - matkustajien henkilökohtaista matkavakuutusta
 • - retkieväitä
 • - valokuvauskalustoa matkan aikana,
 • - säänmukaista vaatetusta ja muita henkilökohtaisia tavaroita,
 • - lisäyöpymisiä Ivalossa,
 • - lentoja sekä muita matkakuluja Ivaloon

You can send your enquiry via the form below.

Peruttu Covid-19 rajoitusten vuoksi! Lunnit lumella, lintukuvausmatka Varangin niemimaalle 27. – 31.3.2021
Price From
EUR 1,790.00 EUR 1,790.00 Per Person
Add Travelers
Adult
EUR 1,790.00 Per Adult
Need Help With Booking? Send Us A Message

FAKTATIETOA

 • 4
 • 6
 • english, Finnish
 • Ivalo, Finland
 • Ivalo, Finland
 • 27.-31.3.2021