Home > Trips> MERILINTUJEN VALTAKUNTA 5. – 10.6.2022

MERILINTUJEN VALTAKUNTA 5. – 10.6.2022 - 6 Days

2295 € / hlö 

Arctic Camera järjestää monipuolisen lintu- ja maisemakuvausmatkan Pohjois-Norjaan Varangin niemimaan alkukesän yöttömään yöhön Jouni Männistön johdolla.

Kuvaamme  kahtena päivänä arktisen alueen merilintuja, kuten lunneja, etelänkiisloja, ruokkeja ja karimetsoja Hornøyan kuuluisalla lintusaarella. Varangin vuonon hierualla eli vuorovesirannoilla kuvaamme runsaslukuisia kahlaajia sekä ranta-alueen linnustoa. Hamningbergin tien varren mystiset kivimaisemat eivät jätä ketään kylmäksi. Matkan kruunaa veneellä tehtävä valaiden kuvaussafari Varangin vuonolla.

Pohjois-Norjassa Vardøn kaupungin edustalla sijaitseva Hornøyan lintusaari on yksi kuuluisimmista lintusaarista Norjassa http://www.hornoya.com.  Saari on tunnettu runsaasta pikkukajava-, lunni-, karimetso- ja etelänkiislayhdyskunnista, joita saarella pesii tuhansia ja taas tuhansia pareja. Myös merikotka on tavanomainen näky Hornøyalla. Hornøyan saari on lintukuvaajan paratiisi.

Varangin vuono on tunnettu sinne kesäksi vaeltavista valaista, joiden hengitysäänet ja suihkut kuuluvat vuonolla kilometrien päähän. Valaiden määrä vuonolla on vuosi vuodelta lisääntynyt.

Matkan aikana käymme myös Hamningbergin ikivanhassa kalastajakylässä, jonne johtavan tien varren mystiset kivimaisemat tekevät varmasti vaikutuksen myös vannoutuneisiin lintukuvaajiin. Hamningbergin kylän ympäristössä voi hyvällä tuurilla saada kuvattua myös tunturihaukan.

Matkan lähtö- ja paluupaikkakunta on Ivalo. Ryhmäkoko on 4 – 6 henkilöä. Oppaana Jouni Männistö/Arctic Camera. Oikeudet muutoksiin pidätetään. Majoitus on hotelleissa sekä Vardøssa että Vadsøssa. Kaikille osanottajille varataan yhden hengen huoneet.

Hinta sisältää:

 • menopaluukuljetus Ivalon lentokentältä 8-hengen minibussilla sekä kuljetukset kuvausretkien aikana
 • majoitukset yhden hengen huoneissa aamiaisella, tee ja kahvi retkien aikana
 • oppaan palvelut, Jouni Männistö toimii oppaana
 • 2 päivänä retki Hornøyan lintusaarelle (sis. venekuljetuksen), maisemakuvausretki autolla Hamningbergiin sekä valaiden kuvaussafari veneellä (sis. kuningasrapupäivällisen safarin jälkeen)
 • Arctic Cameran vastuuvakuutuksen,
 • arvonlisäveron

 Hinta ei sisällä:

 • matkustajien henkilökohtaista matkavakuutusta
 • retkieväitä
 • valokuvauskalustoa matkan aikana,
 • säänmukaista vaatetusta ja muita henkilökohtaisia tavaroita,
 • lisäyöpymisiä Ivalossa,
 • lentoja sekä muita matkakuluja Ivaloon

Varangin niemimaa sijaitsee Norjan pohjoisimmassa osassa Barentsinmeren rannalla. Se on kesytön, kaunis mutta samalla karu. Varangin niemimaan surrealistinen maisema  vetoaa kaikkiin aisteihin. Se on suurimmaksi osaksi saanut muotonsa ennen viimeistä jääkautta. Noin 440 miljoonaa vuotta vanhat sedimenttikivet muodostavat kerrossarjoja, jotka ovat monin paikoin jyrkästi pystyyn kääntyneitä. Ei voi olla pohtimatta, millainen myllerrys maankuoressa on käynyt, kun kalliot ovat saaneet lopullisen muotonsa.

Varangin vuonon rannat ovat vanhaa Ruijan suomalaista kulttuurimaisemaa, jota koristavat mm. lukuisat turskankuivaustelineet eli jällit.

Pohjois-Norjan noitavainot olivat Euroopan hirveimmät. Ne riehuivat Norjan Finnmarkissa 1600-luvulla. Noitina poltettujen naisten ja miesten muistoksi palaa ikuinen tuli Vardøssä samalla paikalla, jossa noitaroviot paloivat. Paikalle on pystytetty noitavainoista kertova monumentti.

Sää saattaa Varangin niemimaalla vaihtua hyvin nopeasti ja tuuli voi joskus olla todella kovaa. Keskilämpötila kesäkuussa on + 6 C astetta, joten kannattaa varustautua myös lämpimillä vaatteilla.

Matkaohjelman muuttaminen ja sääolosuhteet:

Tämä matkaohjelma on tarkoitettu yleiseksi ohjeeksi ja pidätämme oikeuden muuttaa matkaohjelmaa ja aikataulua logistisista tai muista meistä riippumattomista syistä. Myrskysää saattaa joskus estää Vardøn satamasta venekuljetukset Hornøyan lintusaarelle. Tällaisissa poikkeavissa tilanteissa vaihdamme kuvauspäivää tai suuntaamme päiväretken alueen muihin lintukuvauskohteisiin.

Valokuvauskalusto:

Maisema- ja lintukuvaukseen sopiva valokuvauskalusto.

Annan mielelläni lisätietoa matkan sisällöstä ja aikataulusta.

VARAUKSET:

Arctic Camera tmi
Jouni Männistö

arcticcameraivalo@gmail.com

Gsm ja Whatsapp +358 407778572

http://www.arcticcamera.fi

Itinerary

Day 1

You can send your enquiry via the form below.

MERILINTUJEN VALTAKUNTA 5. – 10.6.2022
From € 2,295
per Adult
%d bloggaajaa tykkää tästä: