Home > Trips> Norja > Hornöya > Peruttu Covid-19 rajoitusten vuoksi: Merilintujen valtakunta – alkukesän lintukuvausta Varangin niemimaalla 22. – 26.5.2021

Peruttu Covid-19 rajoitusten vuoksi: Merilintujen valtakunta – alkukesän lintukuvausta Varangin niemimaalla 22. – 26.5.2021 - 5 Days

Arctic Camera järjestää monipuolisen lintukuvausmatkan Pohjois-Norjaan Varangin niemimaan kevääseen Jouni Männistön johdolla.

Matkan lähtö- ja paluupaikkakunta on Ivalo. Oppaana Jouni Männistö Arctic Camerasta.  Majoitus on hotelleissa sekä Båtsfjordissa että Vardøssa. Kaikille osanottajille on varattu yhden hengen huoneet.  Opastuskielinä ovat englanti ja suomi. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Ajankohta:            22. – 26.5.2021
Kesto:                    5 päivää/4 yötä
Ryhmän koko:     4 – 6 henkilöä
Hinta v.2021:          1690 euroa/hlö 1 hh:ssa puolihoidolla
Hinta sisältää:       
Menopaluukuljetus Ivalon lentokentältä 8-hengen minibussilla Båtsfjordiin ja Vardøseen sekä kuljetukset kuvausretkien aikana, majoitukset yhden hengen huoneissa puolihoidolla (aamiainen ja päivällinen), tee ja kahvi retkien aikana, oppaan palvelut, yhtenä päivänä kuvausretki veneellä Syltefjordista Stauranin lintukallioille sekä kahtena päivänä retket Hornøyan lintusaarelle (sis. venekuljetuksen), Arctic Cameran vastuuvakuutuksen ja arvonlisäveron.
Hinta ei sisällä:
Matkustajien henkilökohtaista matkavakuutusta, retkieväitä , valokuvauskalustoa matkan aikana, säänmukaista vaatetusta ja muita henkilökohtaisia tavaroita, lisäyöpymisiä Ivalossa ja lentoja tai muita matkakuluja Ivaloon.

Retkikuvaus: Kuvaamme arktisen alueen merilintuja, kuten suulia ja riskilöitä Stauranin lintukalliolla Syltefjordissa, käymme tutustumassa pikkukajavayhdyskuntaan Eckeröyn lintukalliolla ja matkan kruunaa kahtena päivänä tehtävä kuvausmatka Hornøyan kuuluisalle lintusaarelle.

Stauranin lintuvuori sijaitsee Syltefjordissa Båtsfjordin kunnassa. Se on Norjan suurimpia lintuvuoria, pituudeltaan 3 kilometriä ja korkeudeltaan yli 200 metriä. Aikaisemmin siellä arvioitiin pesivän 3–4 miljoonaa lintua, suurimmaksi osaksi pikkukajavia. Mutta kanta on vähentynyt niin, että siellä nykyään pesii noin 150 000 pikkukajavaa. Lisäksi siellä on suuri suulayhdyskunta. Hyvin edustettuina siellä ovat myös ruokki, etelänkiisla, pohjankiisla ja lunni.

Pohjois-Norjassa Vardøn kaupungin edustalla sijaitseva Hornøyan lintusaari on yksi kuuluisimmista lintusaarista Norjassa http://www.hornoya.com.  Saari on tunnettu runsaasta pikkukajava-, lunni-, karimetso- ja etelänkiislayhdyskunnista, joita saarella pesii tuhansia ja taas tuhansia pareja. Myös merikotka on tavanomainen näky Hornøyalla. Hornøyan saari on lintukuvaajan paratiisi. Linnut ovat kesyjä ja niitä pääsee kuvaamaan aivan lähietäisyydeltä.

Matkan aikana käymme myös ilta-ajelulla Hamningbergin ikivanhassa kalastajakylässä, jonne johtavan tien varren mystiset kivimaisemat kiehtovat erityisesti maisemakuvaajia.

Valokuvauskalusto:

Maisema- ja lintukuvaukseen sopiva valokuvauskalusto.  Hornøyalla linnut oleskelevat lähimmillään ihan kävelypolun vieressä, joten ilman supertelejäkin pärjää hyvin.

Annan mielelläni lisätietoa matkan sisällöstä ja aikataulusta.

VARAUKSET JA VASTUULLINEN MATKANJÄRJESTÄJÄ:

Arctic Camera tmi
Jouni Männistö
arcticcameraivalo@gmail.com
Gsm ja Whatsapp +358 407778572
http://www.arcticcamera.fi

Varangin niemimaa

Varangin niemimaa sijaitsee Norjan pohjoisimmassa osassa Barentsinmeren rannalla. Se on kesytön, kaunis mutta samalla karu. Varangin niemimaan surrealistinen maisema  vetoaa kaikkiin aisteihin. Se on suurimmaksi osaksi saanut muotonsa ennen viimeistä jääkautta. Noin 440 miljoonaa vuotta vanhat sedimenttikivet muodostavat kerrossarjoja, jotka ovat monin paikoin jyrkästi pystyyn kääntyneitä. Ei voi olla pohtimatta, millainen myllerrys maankuoressa on käynyt, kun kalliot ovat saaneet lopullisen muotonsa.

Varangin vuonon rannat ovat vanhaa Ruijan suomalaista kulttuurimaisemaa, jota koristavat mm. lukuisat turskankuivaustelineet eli jällit.

Pohjois-Norjan noitavainot olivat Euroopan hirveimmät. Ne riehuivat Norjan Finnmarkissa 1600-luvulla. Noitina poltettujen naisten ja miesten muistoksi palaa ikuinen tuli Vardøssä samalla paikalla, jossa noitaroviot paloivat. Paikalle on pystytetty noitavainoista kertova monumentti.

https://www.visitvardo.com

Teemat:

 • tuhansia eri lajin merilintuja lähietäisyydellä
 • pikkkukajavien yhdyskunta Ekkerøyllä
 • merikotkat
 • Hamnningbergin kalliomuodostelmat

Huomioithan

 • Sää saattaa Varangin niemimaalla vaihtua hyvin nopeasti ja tuuli voi joskus olla kovaa. Keskilämpötila toukokuussa on + 3 C astetta, joten kannattaa varustautua myös lämpimillä vaatteilla. Matkaohjelman muuttaminen ja sääolosuhteet: Tämä matkaohjelma on tarkoitettu yleiseksi ohjeeksi ja pidätämme oikeuden muuttaa matkaohjelmaa ja aikataulua logistisista tai muista meistä riippumattomista syistä. Myrskysää saattaa joskus estää Vardøn satamasta venekuljetukset Hornøyan lintusaarelle. Tällaisissa poikkeavissa tilanteissa suuntaamme päiväretken alueen muihin lintukuvauskohteisiin.

Ohjelma

Day 1
1. päivä; 22.5.2021
Day 2
2. päivä; 23.5.2021
Day 3
3. päivä: 24.5.2021
Day 4
4. päivä; 25.5.2021
Day 5
5.päivä; 26.5.2021

Matkan hinta sisältää:

1690 euroa/hlö 1 hh:ssa

 • - menopaluukuljetus Ivalon lentokentältä 8-hengen minibussilla Båtsfjordiin ja Vardøseen sekä kuljetukset kuvausretkien aikana
 • - majoitukset yhden hengen huoneissa puolihoidolla (aamiainen ja päivällinen), tee ja kahvi retkien aikana
 • - oppaan palvelut, Jouni Männistö toimii oppaana
 • - yhtenä päivänä kuvausretki veneellä Syltefjordista Stauranin lintukallioille sekä kahtena päivänä retket Hornøyan lintusaarelle (sis. venekuljetuksen),
 • - Arctic Cameran vastuuvakuutuksen,
 • - arvonlisäveron

Hinta ei sisällä:

 • - matkustajien henkilökohtaista matkavakuutusta
 • - retkieväitä
 • - valokuvauskalustoa matkan aikana,
 • - säänmukaista vaatetusta ja muita henkilökohtaisia tavaroita,
 • - lisäyöpymisiä Ivalossa
 • - lentoja sekä muita matkakuluja Ivaloon
https://www.google.com/maps/place/Vardö+Apartments/@70.375061,31.097004,14.71z/data=!4m5!3m4!1s0x45cac62182f8e10f:0xf1175d2d7c940cc5!8m2!3d70.3743308!4d31.0940186

You can send your enquiry via the form below.

Peruttu Covid-19 rajoitusten vuoksi: Merilintujen valtakunta – alkukesän lintukuvausta Varangin niemimaalla 22. – 26.5.2021
Price From
EUR 1,690.00 EUR 1,690.00 Per Person
Add Travelers
Adult
EUR 1,690.00 Per Adult
Need Help With Booking? Send Us A Message

Trip Facts

 • 6
 • 4
 • English, Finnish
 • Ivalo or Inari villages (from hotel)
 • Ivalo or Inari villages (from hotel)
 • 22.-26.5.2021