Home > Trips> Norja > VARANGIN NIEMIMAAN SURREALISTISET KIVIMAISEMAT JA REVONTULET 24. – 28.9.2022

VARANGIN NIEMIMAAN SURREALISTISET KIVIMAISEMAT JA REVONTULET 24. – 28.9.2022 - 5 Days

HINTA:   1775 €/hlö 2 hengen huoneessa

Jännittävä kuvausmatka kiehtoviin Varangin niemimaan maisemiin Kirsi MacKenzien ja Jouni Männistön johdolla.

Varangin niemimaa sijaitsee Norjan pohjoisimmassa osassa Barentsinmeren rannalla. Varangin niemimaan surrealistinen maisema on suurimmaksi osaksi saanut muotonsa ennen viimeistä jääkautta. Noin 440 miljoonaa vuotta vanhat sedimenttikivet muodostavat kerrossarjoja, jotka ovat monin paikoin jyrkästi pystyyn kääntyneitä. Ei voi olla pohtimatta, millainen myllerrys maankuoressa on käynyt, kun kalliot ovat saaneet lopullisen muotonsa.

Vardøstä on noin 40 kilometrin matka Hamningbergin kalastajakylään. Tie kiemurtelee serpentiinimäisesti terävien kallioiden keskeltä ja kaikki kuvauspaikkamme löytyvät tämän tien varrelta. Laajojen maisemien lisäksi kannattaa ehdottomasti keskittyä myös yksityiskohtien kuvaamiseen. Jokaisella kivellä on oma tarinansa. Sedimenttikallioiden väriskaala on upea. Aurinko saa värit hohtamaan, mutta myös pilvisellä säällä värit ovat yllättävän voimakkaita.

Sää saattaa vaihtua hyvin nopeasti ja joskus mereltä nousee usva, joka voi peittää koko maiseman. Keskilämpötila syyskuussa on 0 – 5 asteen tietämillä, joten ehdottomasti varustautua lämpimillä vaatteilla. Kumisaappaat ovat tarpeen, jos haluaa kuvata veden äärellä. Aina kannattaa muistaa, että huono sää voi olla mitä parhain kuvaussää.  Revontulikuvaukseen taivaan on kuitenkin oltava riittävän pilvetön.

Toinen tärkeä seurattava asia säätiedotuksen lisäksi on vuoroveden vaihtelu. Kaksi kertaa vuorokauden aikana toistuva vuoroveden vaihtelu muuttaa maisemaa jatkuvasti, ja vuorovesitaulukon seuraaminen onkin tärkeää, jos haluaa olla oikeaan aikaan oikeassa paikassa.

Workshopin tavoitteet, kohderyhmä ja sisältö

Workshop on tarkoitettu keskitason ja edistyneille valokuvaajille, jotka hallitsevat oman kameran käytön. Workshopin tarkoitus on auttaa sinua kehittymään valokuvaajana ja samalla tarjota luontoelämyksiä inspiroivissa maisemissa. Teoriatuntien lisäksi workshopin aikana osallistujat saavat kuvaustehtäviä ja palautetta omista kuvistaan. Matkan aikana pyrimme kuvaamaan mahdollisimman paljon. Ryhmä on pieni, joten osallistujat saavat henkilökohtaista ohjausta ja neuvoja kuvauspaikoilla. Maasto on paikoitellen hankalaa, mutta kävelymatkat eivät ole pitkiä.

Hinta sisältää:

 • menopaluukuljetus Ivalon lentokentältä 8-hengen minibussilla Vardøseen sekä kuljetukset workshopin aikana,
 • majoitukset kahden hengen huoneissa, tee ja kahvi retkien aikana,
 • Kirsi MacKenzien opetuksen, Jouni Männistö oppaana, workshop-ohjelman 4 päivälle,
 • Arctic Cameran vastuuvakuutuksen,
 • arvonlisäveron

Hinta ei sisällä:

 • matkustajien henkilökohtaista matkavakuutusta, aamupalaloja, ruokia ja retkieväitä. Majoituksen yhteydessä on hyvät keittiö- ja ruokailutilat joten voit valmistaa aamupalat, ruoat ja retkieväät itse. Ruokaostoksia on mahdollista tehdä menomatkalla Suomen puolella sekä perillä Vardøssä. Vardøssä on myös hyvä ruokaravintolatarjonta.
 • valokuvauskalustoa kurssin aikana,
 • säänmukaista vaatetusta ja muita henkilökohtaisia tavaroita,
 • lisäyöpymisiä Ivalossa,
 • lentoja sekä muita matkakuluja Ivaloon

 Majoitus: Apartments tyyppinen huoneist

Overview

Olen Kirsi MacKenzie, maisemakuvauksen workshopin vetäjä. Tutustu CVheni ja portfoliooni.

Toimin kieltenopettajana Humanistisessa ammattikorkeakoulussa sekä valokuvaajana ja valokuvauksen opettajana. Valokuvaajaksi valmistuin Axxellista vuonna 2015 ja lopputyöni oli näyttely pohjoismaisista maisemista. Näyttelyni on ollut esillä mm. Kuopion VB-keskuksessa, Finlandia-talolla, Kuva & Kamera -messuilla ja Teheranissa. Olen ollut mukana myös useassa ryhmänäyttelyssä. Näyttelyiden lisäksi olen pitänyt useita kuvaesityksiä mm. festivaaleilla ja tapahtumissa mm. Vuoden luontokuva, Hanko Foto Festival, Vårgårda, Suomen Luonnonvalokuvaajien talvipäivät, Kuusamo Nature Photo, Kuva & Kamera –messut, Helsingin ja Turun kirjamessut ja Camera Borealis.

Olen saavuttanut maisemakuvillani menestystä niin kotimaisissa kuin kansainvälisissä luontokuvakilpailuissa mm. Vuoden luontokuva, Kuusamo Nature Photo, GDT European Wildlife Photographer of the Year, MontPhoto, The Golden Porpoise, Magical Nature, Fine Art Photography Awards ja Nordic Nature Photo Contest.

Vuonna 2017 ilmestyi Docendon kustantamana kirjani ”Pohjolan maagiset maisemat”. Olen panostanut niin näyttelyihini ja kirjaani kovasti tekemällä monia kuvausmatkoja kaikkiin Pohjoismaihin eli Suomeen, Ruotsiin, Norjaan, Islantiin ja Tanskaan mukaan lukien Grönlanti ja Färsaaret. Kuvausmatkat ovat vaatineet huolellista suunnittelua ja perehtymistä. Ehdoton suosikkini on Varangin niemimaa, jonne olen tehnyt monia kuvausmatkoja eri vuodenaikoina.

Yritän työskennellä paljon eri visuaalisten elementtien parissa: muoto, väri, liike ja linjat. Unenomaisissa maisemakuvissa haluan nostaa katseen kohteeksi luonnon kiehtovat muodot. Luova assosiointi on isossa roolissa. Kun kuvaan liittyy tarina, siitä tulee puhutteleva.

Olen toiminut viime vuosikymmenet kielten opettajana korkea-asteella aikuiskoulutuksessa yliopistolla ja ammattikorkeakoulussa. Maisemakuvausta olen viime vuosina opettanut mm. Helsingin kameraseurassa, Työväen Sivistysliitossa, Axxellissa ja Arbiksessa. Valomaalaustyöpajoja olen vetänyt Metsähallituksen Lights On!-projektissa. Opettajana olen innostunut, innostava ja luova.

Itinerary

Day 1

Workshopin tarkempi ohjelma lähetetään matkan varauksen jälkeen.

Hinta sisältää:

 • - menopaluukuljetus Ivalon lentokentältä 8-hengen minibussilla Vardøseen sekä
 • kuljetukset workshopin aikana,
 • - majoitukset kahden hengen huoneissa, tee ja kahvi retkien aikana,
 • - Kirsi MacKenzien opetuksen, Jouni Männistö oppaana, workshop-ohjelman 4
 • päivälle,
 • - Arctic Cameran vastuuvakuutuksen,
 • - arvonlisäveron

Hinta ei sisällä:

 • - matkustajien henkilökohtaista matkavakuutusta, aamupalaloja, ruokia ja
 • retkieväitä. Majoituksen yhteydessä on hyvät keittiö- ja ruokailutilat joten voit
 • valmistaa aamupalat, ruoat ja retkieväät itse. Ruokaostoksia on mahdollista
 • tehdä menomatkalla Suomen puolella sekä perillä Vardøssä. Vardøssä on
 • myös hyvä ruokaravintolatarjonta.
 • - valokuvauskalustoa kurssin aikana,
 • - säänmukaista vaatetusta ja muita henkilökohtaisia tavaroita,
 • - lisäyöpymisiä Ivalossa,
 • - lentoja sekä muita matkakuluja Ivaloon

You can send your enquiry via the form below.

VARANGIN NIEMIMAAN SURREALISTISET KIVIMAISEMAT JA REVONTULET 24. – 28.9.2022
From € 1,775
per Adult
%d bloggaajaa tykkää tästä: